Aktuella projekt

FÖRORTENS FÖRSTA FÖRSÖKSKANINER

– en film om livet och människorna under sju decennier i Stockholmsförorten Solberga.

Efter påsk släpper jag till slut min film, ”Förortens Första Försökskaniner”, som jag arbetat med i två år. En film om min barndoms förort Solberga. Speltiden är 1 timme och 26 minuter.

Det är en berättelse som tar sin början i en tid kantad av förtröstan och framtidstro. En tid av social trygghet, drömmar om ekonomisk jämlikhet och en allt högre levnadsstandard. En tid när Sverige framstod som en förebild för världen. Det är inte en nostalgitripp bland Gröna Riff och Raketost. Det är min högst personliga betraktelse kring minnen och människor under sjuttio år, på ett berg i solen, i ett litet avlångt land, i utkanten av världen.

Beställning kan göras per mail till mailto: forsokskaniner@bengtericsson.se
150 kronor för länk till titt och nedladdning, 250 kronor om ni hellre vill ha filmen på ett USB-minne. Efter betalning till bankgiro eller via Swish får ni en länk med e-post, eller USB-minne med snigelposten.

https://www.mitti.se/nyheter/bengt-skildrar-fororten-solberga–utan-nostalgitripp-6.3.58763.33f1a40b3b
https://www.mitti.se/nyheter/bengt-skildrar-fororten-solberga–utan-nostalgitripp-6.3.58763.33f1a40b3b

Multeum 16 oktober 2020

En helt vanlig dag

Har börjat klippa på en retrospektiv betraktelse över min tid i biståndsbranschen
under 1980/1990-talet. Ovan några scener från Mogadishu i maj 1992.

I skuggan av Agnes

Två veckor sedan jag tryckte på ”Publicera-knappen” och försäljningen av boken har börjat ta fart. Har inte riktigt fått kläm på hur det ser ut med leveranstiderna från Adlibris och Bokus, som enligt dem själva kan ligga på upp till 15 dagar. Från webshopen här på sidan, som administreras av Publit, så ska det ta ca. fem arbetsdagar.

De första kommentarerna har också börjat ramla in.

Du är verkligen mästare på att skifta tidsperspektiven, vilket bidrar till dramatiken i berättelsen. Tycker att effekten den här gången blir ännu bättre än i ”Patriarken”, kanske därför att tidsspannet är längre denna gång. Imponerande research också; var hittar du allt?

– I denna januarilördags gryning läste jag färdigt I skuggan av Agnes, ett imponerande grävarbete vars resultat Du koncentrerat på 265 sidor.

– En verkligt skrämmande historia. Pengar är ett farligt gift!

– Läste den i går, kunde inte släppa utan få svar. Du har grävt ordentligt i arkiven!

– Fastnade särskilt för hur kall Agnes syster var. Hennes manipulerande, intrigerande och narcissistiska drag känns tyvärr igen i mitt släktled av familjen.